Dacă nu mai aveţi idee ce să mai gătiţi, noi vă propunem astăzi o reţetă simplă, din bucătărie Olteniei. Prazul este reprezentativ pentru zona noastră, iar o ciorbă de praz este un preparat cât se poate de uşor şi sănătos.

Ingrediente: 2 fire de praz, 1 ceapă, 1 morcov, 200 g afumătură, 6 roşii, 1 lingura pastă de roşii, 2 linguri ulei, sare
Mod de preparare: Într-o oală se încinge uleiul şi se căleşte un pic afumătura. Apoi se scoate. În acelaşi ulei se pun la călit întâi bulionul şi, după un minut, se adaugă ceapa, morcovul şi prazul tăiate mărunt. Se adaugă afumătura, se pun doi litri de apă şi se lasă la fiert pentru 20 de minute. Când prazul şi carnea au fiert, se pun roşiile fără pieliţe şi tocate mărunt (Dacă sunt din conservă pot fi lăsate şi întregi) şi se mai lasă pe foc 10 minute, potrivind gustul de sare.

Sursa: retete.unica.ro