22.8 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Angajatorii au inventat un nou tip de bonus: de disponibilitate la ore...

Angajatorii au inventat un nou tip de bonus: de disponibilitate la ore suplimentare

-

După ce, în urmă cu câţiva ani, companiile au inventat „bonusul de prezenţă“ pentru ca muncitorii să nu mai aibă boli fictive şi să vină la serviciu, angajatorii au găsit o nouă metodă de a-şi recompensa salariaţii: bonusul de disponibilitate la ore suplimentare.

Deficitul de candidaţi de pe piaţa muncii a determinat companiile – în special pe cele din domeniul producţiei- să inventeze metode din ce în ce mai inedite pentru a-şi recom­pensa salariaţii. Cel mai nou tip de motivare a muncitorilor este „bonusul de disponibilitate la ore suplimentare“, pe care îl primesc angajaţii care acceptă să efectueze muncă peste program atunci când angajatorul are nevoie şi care sunt plătiţi peste nivelul minim din punct de vedere legal.

Potrivit Codului muncii, un angajat poate efectua maximum 8 ore suplimentare pe săp­tă­mână (adică 32 de ore pe lună), iar com­paniile trebuie să le acorde angajaţilor care efectuează ore suplimentare un spor de mi­nimum 75% din salariul de bază pentru fiecare oră suplimentară efectuată. (sursa:zf.ro)

Maria CERNĂTESCU
Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.