10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajatorii au inventat un nou tip de bonus: de disponibilitate la ore suplimentare

Angajatorii au inventat un nou tip de bonus: de disponibilitate la ore suplimentare

După ce, în urmă cu câţiva ani, companiile au inventat „bonusul de prezenţă“ pentru ca muncitorii să nu mai aibă boli fictive şi să vină la serviciu, angajatorii au găsit o nouă metodă de a-şi recompensa salariaţii: bonusul de disponibilitate la ore suplimentare.

Deficitul de candidaţi de pe piaţa muncii a determinat companiile – în special pe cele din domeniul producţiei- să inventeze metode din ce în ce mai inedite pentru a-şi recom­pensa salariaţii. Cel mai nou tip de motivare a muncitorilor este „bonusul de disponibilitate la ore suplimentare“, pe care îl primesc angajaţii care acceptă să efectueze muncă peste program atunci când angajatorul are nevoie şi care sunt plătiţi peste nivelul minim din punct de vedere legal.

Potrivit Codului muncii, un angajat poate efectua maximum 8 ore suplimentare pe săp­tă­mână (adică 32 de ore pe lună), iar com­paniile trebuie să le acorde angajaţilor care efectuează ore suplimentare un spor de mi­nimum 75% din salariul de bază pentru fiecare oră suplimentară efectuată. (sursa:zf.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS