În noaptea dintre ani, sunt anunţate temperaturi normale pentru această perioadă, cu precipitaţii slabe cantitativ şi izolate, anunţă meteorologii. Cei care aleg staţiunile montane de Revelion se bucură de un strat nou de zăpadă, însă la altitudini înalte există pericolul de avalanşe.

Nici la munte nu găsim soare și, temporar, cad precipitații -ziua, mixte, cu caracter local, iar noaptea, mai ales ninsori, în masivele vestice și mixte, doar izolat, în rest. Pe suprafețe mici vor fi condiții de polei. Vântul va suflă slab până la moderat. Temperaturile scad ușor față de ieri…

Încheiem anul 2018 cu o zi mohorâta în vestul, centrul și nordul tării, unde, local, vor fi precipitații slabe-predominanat ninsori la munte, în Maramureș și Transilvania, și mixte în Crișana și Banat. În restul țării, innorările vor fi temporare, iar precipitațiile, predominant sub formă de ploi și lapovită, se vor semnala pe arii restrânse.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în depresiuni și 6 grade în sud-est. Vântul va suflă moderat pe crestele înalte ale munților și, trecător, în sud-vestul și nord-estul tării, și va fi în general slab în rest. În zonele joase de relief, dimineață, vor fi condiții de ceată.

Anul 2019 este deschis de o zi normală din punct de vedere al temperaturilor -maxime între -2 și 5 grade Celsius. Va fi însă mai mult înnorat în vestul, centrul și nordul tării, unde, începînd de seară așteptăm și precipitații predominant sub formă de ninsoare.

În restul țării, marți innorările vor fi temporare și doar cu totul izolat, în Dobrogea, în primele ore ale zilei, poate plouă slab. Vântul va avea unele intensificări la munte, mai ales pe crește, viscolind ninsoarea. Și, izolat, în special dimineață, vor fi condiții de ceată.

 

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.