Jim Mattis a anunţat că va renunţa la şefia Pentagonului, la o zi după ce preşedintele SUA a ordonat retragerea militară de pr frontul sirian printr-un mesaj pe Twitter, relatează BBC. Mandatul acestuia va înceta la sfârşitul lunii februarie.

“Pentru că aveți dreptul la un secretar al Apărării al cărui păreri sunt mai similare cu ale dumneavoastră în aceste privințe și pe alte teme, cred că este corect să demisionez”, notează Jim Mattis în scrisoare trimisă liderului de la Casa Albă.

Miercuri seară, Donald Trump a anunţat începerea retragerii celor aproape 2.000 de militari din nordul Siriei, cei mai mulţi dintre aceştia fiind implicaţi în misiuni de antrenare a grupurilor insurgente care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Decizia a fost criticată de numeroși politicieni de la Washington, inclusiv de unii dintre republicani.

În schimb, retragerea trupelor americane a fost salutată de Moscova.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.