14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrim-ministrul Viorica Dăncilă: „Nu îmi dau demisia”

Prim-ministrul Viorica Dăncilă: „Nu îmi dau demisia”

Premierul Viorioca Dăncilă a declarat, joi, că nu își dă demisia și că solicitarea parlamentarilor Opoziției în acest sens denotă iresponsabilitate în preajma preluării președinției Consiliului Uniunii Europene și că România ”merge pe un drum bun”.

”Eu vă spun o singură dată. Nu îmi dau demisia. Nu pentru că este un lucru declarativ ca să spun ce cereți dv. Nu îmi dau demisia pentru că am certidinea că România merge pe un drum bun, am certitudinea că pot să reprezint România în Parlamentul European, în instituțiile europene. Am certitudinea că fără ajutorul dvs – că nu îl vom avea, vom avea o Președinție de succes. Credeam că în prag de sărbători putem avea o atitudine pozitivă, credeam că cel puțin femeile nu sunt așa învenitate și vom avea mai puțină înțelepctiune. Vă promit că abordarea mea anul viitor se va schimba, va fi o abordare mult mai pragmatică, în care am înțeles că de fapt nu pot avea așteptări pe proiecte, pe programe și singura speranță rămâne coalița PSD-ALDE. Sărbători fericite”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul dezbaterii moțiunii de cenzură.

Ea a mai spus că se aștepta la critici constructive din partea Opoziției.

”Modul dvs. de a vă adresa, de a jigni, nu vă face cinste. Puteți să țipați în continuare. Dacă acest lucru se întâmplă e trist pentru dvs. Doamna Turcan, am văzut cât m-ați jignit. După părerea mea jiognirile sunt atributurile oamenilor slabi, oameni care nu au venit cu argumente, cu proiecte, care nu au un program de guvernare, dar care au încercat să lipească cât mai multă etichete, într-un mod care nu vă face cinste. Nu vă face cinste nici modul în care alegeți să vă raportați la premierul României. Știu că mai aveți o armă. Denunțul pe care l-ați folosit. Acestea sunt singurele lucruri pe care ați înțeles să le utilizați”, a adăugat Dăncilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS