Autorităţile ungare au anunţat restricţii de circulaţie pentru autocamioane pe teritoriul Ungariei, de Crăciun, a anunţat marţi adjunctul şefului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, comisarul şef Cristian Bogdan.
Perioada cu restricţii va începe sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 23.00, până duminică, 23 decembrie, ora 23.00, fiind valabilă şi luni, 24 decembrie, de la ora 23.00 până miercuri, 26 decembrie, ora 23.00.
Pentru evitarea aglomerărilor, în general, ITPF Oradea recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor celor 11 puncte de frontieră cu specific rutier existente la graniţa româno-ungară. În total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens.

Astfel, în judeţul Timiş există punctul de trecere a frontierei Cenad – Kiszombor, în Arad sunt patru – Nădlac – Nagylak, Nădlac II – Csanadpalota, Turnu – Batonnya, Vărşand – Gyula, în Bihor, tot patru – Salonta – Mehkerek, Borş – Artand, Valea lui Mihai – Nyirabrany şi Săcuieni – Letavertes, iar în Satu Mare, două – Urziceni – Vallaj şi Petea – Csengersima.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.