În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Postului de Politie Peștișani, împreună cu lucrători ai IJJ și Direcției Silvice Gorj, în cadrul unei acțiuni organizate în baza planului de acțiune „Scutul Pădurii” au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și identificarea și sancționarea persoanelor care se ocupă cu recoltarea și valorificarea trufelor, fără respectarea prevederilor legale.
Astfel, polițiștii au identificat, pe raza comunei Peștișani, un tânăr, de 23 de ani, din municipiul Deva, judetul Hunedoara, care a recoltat 3,882 kg de trufe albe și 0,322 kg trufe negre, de pe terenuri cu vegetație forestieră, fără a avea acordul proprietarilor terenurilor și fără a deține autorizație de recoltare.
Acesta a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei, în baza Legii 171/2010 privind sancționarea contravențiilor silvice, iar ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea întregii cantități de trufe, găsite asupra bărbatului.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.