Cel puțin patru persoane au murit și alte 43 au fost rănite joi, după ce două garnituri s-au ciocnit într-o gară din capitala Turciei, Ankara, au anunțat autoritățile locale, potrivit www.aa.com.tr.
Echipele de salvare se află la fața locului și continuă căutările pentru posibile victime.
Conform informațiilor apărute în presa turcă, două trenuri de mare viteză s-au ciocnit joi dimineață, în jurul orei locale 6.30 (5.30, ora României).
Unul dintre trenurile implicate în incident urma să plece din Ankara spre orașul Konya, situat în centrul Turciei.
Din primele informații, accidentul s-a produs din cauza ninsorii. Guvernatorul Vasip Sahin a declarat joi dimineață că în accident au fost implicate un tren de mare viteză și o locomotivă care executa verificări ale șinelor de cale ferată. Primele informații relatau că în accident erau implicate două trenuri de mare viteză.
Lucrările de salvare sunt în curs de desfășurare. Unii dintre răniți au fost duși la spital, iar procurorii au deschis o anchetă privind acest tragic accident.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.