Acasă Actualitate Manifestații violente la Atena între poliţie şi studenţi

Manifestații violente la Atena între poliţie şi studenţi

-

Centrul Atenei a fost, din nou, scena unor violențe intre studenți și politie. Demonstranții s-au ciocnit cu poliția în cadrul adunării care marca al zecelea an de la omorârea tânărului Alexis Grigoropoulos de către poliţie, potrivit www.dw.com. Uciderea lui a provocat cele mai grave tulburări pe care Grecia le-a văzut în ultima decadă. Polițistul, care a susținut că a tras în aer atunci când tinerii l-au atacat, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Un al doilea polițist prezent la filmare a fost condamnat la 10 ani, dar i-a fost acordată eliberarea condiționată acum câțiva ani.
Un grup de anarhiști s-a desprins din masa manifestanților și a aruncat cu pietre și sticle incendiare asupra scutierilor. Forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene și bastoane de cauciuc pentru a-i dispersa pe tineri.
Din 2009, marșurile anuale care marchează acea tristă zi au devenit adesea violente. Deși tulburările au fost declanșate inițial de moartea lui Grigoropoulos, continuarea acestora a fost legată de frustrarea tinerilor față de programul de austeritate și de șomajul din rândul tinerilor din Grecia de atunci.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.