Fostul președinte american George H. W. Bush va fi înmormântat astăzi în Texas. Al 41-lea președinte va fi depus în cavoul familiei din campusul Universității din College Station alături de soția sa Barbara, decedată cu 8 luni în urmă.
Timp de 30 de zile, steagul american rămâne în bernă pe toate clădirile publice, posturile militare, ambasadele americane și consulatele din întreaga lume.

Miercuri a avut loc o impresionantă ceremonie religioasă a fostului președinte american, George H W Bush, la Catedrala Națională din Washington, unde a fost depus sicriul, învelit în drapelul SUA.
A fost doliu național în SUA iar Catedrala din Washington a fost neîncăpătoare pentru ceremonia în memoria lui George Bush Senior.
La eveniment au participat toți președinții americani în viața: Jimmy Carter, Bill Clinton, Barack Obama, Donald Trump și desigur, George W Bush, care a citit și un emoționant necrolog în memoria tatălui său.
O să-ți ducem dorul. Decența, sinceritatea și bunătatea ta vor rămâne cu noi pentru totdeauna.
Și printre lacrimi simțim binecuvântarea de a cunoaște și iubi un om mare și nobil.
La serviciul religios au participat și invitați străini, inclusiv Prințul Charles, cancelarul Angela Merkel sau fostul premier britanic John Major. După ceremonie sicriul s-a întors in Texas acolo unde joi are loc înmormântarea.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.