17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR dezbate astăzi sesizarea PNL şi USR privind legea pentru combaterea spălării banilor

CCR dezbate astăzi sesizarea PNL şi USR privind legea pentru combaterea spălării banilor

Curtea Constituţională a României va dezbate, miercuri, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de PNL şi USR în legătură cu Legea pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor despre care Opoziţia susţine că PSD vrea s-o folosească „în reglarea de conturi” cu organizaţiilor neguvernamentale, scrie Mediafax.

„Obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecţie formulată de un număr de 90 de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România”, potrivit ordinii de zi a şedinţei de miercuri a CCR, afişată pe site-ul instituţiei.

Pe 31 octombrie, Opoziţia a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea privind combaterea spălării banilor. Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, declara atunci că prin respectiva lege este interzisă şi blocată activitatea funcţionării organizaţiilor non-guvernamentale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS