14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza meteo a următoarelor două săptămâni în Oltenia şi la munte.

În prima săptămână, în Oltenia vor fi variații termice de la o zi la alta, urmând a se înregistra medii ale valorilor maxime cuprinse între 3 și 8 grade. Ulterior este prognozată o scădere a valorilor termice diurne, astfel că pentru finalul intervalului de prognoză este estimată o medie regională a valorilor maxime de numai 0…2 grade. Temperaturile minime, la începutul intervalului, vor fi în medie de -6…-4 grade, apoi se va încălzi, iar pe 5 decembrie se va ajunge la o medie a acestora de 1 grad. În intervalul 6 – 8 decembrie, temperatura minimă nocturnă va fi constantă la valori, în medie, de -1 grad. Începând cu 9 decembrie, când se vor înregistra minime în jur de 0 grade, și până la sfârșitul intervalului, scăderea va fi continuă, până la valoarea medie de -6 grade (în zilele de 15 și 16 decembrie). Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 8 – 12 decembrie.

La munte

În prima săptămână de prognoză, temperatura medie diurnă va avea variații. Astfel, în zilele de 3 și 4 decembrie se vor înregistra 3 grade, apoi temperatura va scădea până la -1
grad și se va menține constantă în intervalul 5 -7 decembrie, urmând ca pe 8 decembrie să se atingă o medie de 1 grad. Începând de pe 9 decembrie, temperatura maximă medie va marca o scădere treptată până la -7 grade, în zilele de 13 și 14 decembrie, apoi, până la sfârșitul intervalului, va crește până la -5 grade. Și temperatura minimă nocturnă va avea variații în prima săptămână, astfel că media va fi cuprinsă între -7 și -2 grade, însă după 9 decembrie nopțile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să scadă spre -12…-10 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, însă cantități mai însemnate vor fi posibile în intervalul 8 – 12 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS