Acasă Actualitate Iohannis: Am luat act cu stupefacţie de propunerea lui Teodorovici de a-i...

Iohannis: Am luat act cu stupefacţie de propunerea lui Teodorovici de a-i sechestra pe români în interiorul ţării

-

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat joi propunerea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, de a limita libertatea de mișcare a celor care vor să muncească în altă țară membră a Uniunii Europene, afirmând că aceasta este inoportună şi antiromânească, scrie g4media.ro.

„Sper că nu folosesc o expresie nepotrivită. Când am citit acea ştire, ca să spun aşa, am luat act cu stupefacţie de propunerea unui membru marcant PSD de a sechestra pe români în interiorul graniţelor ţării. Aşa ceva s-a întâmplat doar pe vremea comuniştilor. Este extrem de inoportună o astfel de abordare şi mă îngrijorează foarte mult. Dacă asta doreşte PSD – să dea lege de amnistie şi graţiere să îl scape pe infractorul Dragnea de puşcărie şi să dea legi ca să îi ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor, adică să anuleze un drept pentru care noi cu toţii am luptat decenii – atunci nu pot să spun decât că această guvernare, această abordare PSD-istă este antiromânească”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la declaraţia ministrului de Finanţe de a limita, ca timp, dreptul de muncă al românilor care pleacă în străinătate.

Şeful statului a precizat că, în urma acestei declaraţii, Teodorovici ar trebui să plece din funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Prima investiție realizată de un rezident al High-Tech Industry Park (HTIP) la Craiova

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a participat, miercuri după-amiază, la evenimentul prilejuit de inaugurarea primei investiții realizate de un rezident...