Percheziţii la persoane bănuite de proxenetism
Percheziţii la persoane bănuite de proxenetism pe 5 aprilie 2017, în urma unor percheziții făcute de ofițerii BCCO Craiova la cererea procurorilor DIICOT

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 53 de percheziții și au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 4.000.000 de lei în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.

În perioada 17 – 23 noiembrie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 53 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 55 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cauzele penale instrumentate, faţă de 169 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, iar față de 21 au fost dispuse măsuri preventive (13 reținute, 3 sub control judiciar, 4 în arest la domiciliu și una sub control judiciar pe cauțiune).

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de aproape 4.200.000 de lei, dintre care peste 1.000.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 500.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 500.000 de ţigarete și 838 de litri de alcool.

În urma definitivării cercetărilor, polițiștii au formulat propuneri de trimitere în judecată în 37 de dosare penale privind infracțiuni de natură economică.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.