27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirea susține că Dragnea pregătește OUG pentru a desființa Bucureștiul

Firea susține că Dragnea pregătește OUG pentru a desființa Bucureștiul

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că, într-o întrevedere cu primarii de sector, Liviu Dragnea ar fi anunțat că are pregătită o ordonanță de urgență prin care să desființeze Bucureștiul și să transforme cele șase sectoare în orașe. Firea a precizat că o astfel de OUG este anticonstituțională și l-a acuzat pe Dragnea că vrea să o anihileze, scrie hotnews. 
Firea nu a exlus posibilitatea de a candida la președinție, deși a susținut că în acest moment vrea să își încheie bine mandatul de la Primăria Capitalei.
”Sunt primar general. Vreau să îmi închei bine activitatea de primar general (…) și faptul că Dragnea vrea să desființeze Bucureștiul arată disperarea și că îmi reunoaște calitățile și își imaginează că nu poate să mă învingă decât luându-mi locul de muncă. Se spune că în viață, și în viața politică, niciodată să nu spui niciodată. Eu, în acest moment, vreau să închei bine mandatul de primar general”, a declarat Firea, întrebată dacă ia în calcul o candidatură la președinție.

Primarul Capitalei a declarat că, săptămâna trecută când era plecată la Tokyo, Dragnea a avut o întâlnire cu primarii sectoarelor.
”Le-a spus că vrea să desființeze Bucureștiul. Prin OUG cele șase sectoare să devină orașe, ceea ce este anticonstituțional. Nu se poate modifica Legea fundamentală prin OUG. Nădăjduiesc că doamna prim ministru și miniștrii nu vor fi de acord cu o ordonanță care contravine Constituției. (…) Dorește să mă anihilesze pe mine. Acest război a ajuns la absurd. Dacă ar putea m-ar anihila fizic”, a declarat Firea, la România TV.

Firea a afirmat, referitor la exlcuderea lui Marian Neacșu și a lui Adrian Țuțuianu, că este un moment de cumpănă prin care trece PSD.
”În ceea ce mă privește, mi s-a spus că se pregătește de asemenea o mazilire, că sunt calcule făcute, strategii, un întreg scenariu. (…) Mi s-a comunicat că beneficiez de un tratament special, că nu vrea să mă excludă pentru că nu vrea să îmi ușureze viața, pentru că știe că am oferte de la alte partide, dar vrea să îmi curme cariera și să mă elimine de la organizația București și Ilfov”, a mai comentat Firea.
Ea a adăugat că nu va întreprinde absolut nimic. Firea a reluat afirmațiile potrivit cărora tensiunile dintre ea și Dragnea au apărut din cauza ambițiilor acestuia legate de președinția României și pentru că o suspecta că vrea să candideze pentru funcția supremă în stat.
Întrebată dacă are oferte de la alte partide, Firea a evitat să răspundă: ”Eu sunt în primul rând primar și cred că timpul pentru activitatea politica este limitat”.
Firea a mai declarat că își va spune punctul de vedere în următoarea ședință a Comitetului Executiv al PSD și că este curioasă ce argumente va avea Dragnea ca să o dea afară de la organizația București.
De asemenea, ea a precizat că va participa la alegerile pentru șefia organizației București doar dacă acestea vor fi corecte, ceea ce e greu de crezut având în vedere modul în care acționează Dragnea. Altfel, ea a susținut că nu dorește să legitimeze o ”cacealma”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS