17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a propus excluderea lui Țuțuianu și Neacșu

S-a propus excluderea lui Țuțuianu și Neacșu

Surse din PSD au declarat, pentru Realitatea TV, în cadrul Comitetului Executiv s-a cerut excluderea Lui Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu, doi dintre disidenții  din PSD.

Unul dintre puciștii amenințați cu excluderea, Adrian Țuțuianu a vorbit, luni dimineață, cu presa: „Am văzut colegi care sunt mai inflamați, alții mai calmi. Le transmit tuturor mesajul că nu plec nicăieri, cât vreme am sprijinul organizației teritoriale nu mă plec niciunde”, a declarat Adrian Țuțuianu.

O parte dintre liderii judeţeni PSD s-au exprimat într-o discuţie avută la Parlament, duminică seara, cu Liviu Dragnea, pentru aplicarea unor sancţiuni în Comitetul Executiv (CEx) de luni pentru vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu şi secretarul general Marian Neacşu, putând să se meargă până la excludere.

De asemenea, la discuţiile lui Dragnea cu o parte din liderii PSD s-a avansat şi propunerea ca în CExN să se aplice o formă de sancţiune şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, precum şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, au declarat duminică, pentru Mediafax, surse din partid.

În cazul lui Ţuţuianu şi Neacşu, participanţii la discuţiile din Parlament au avansat varianta excluderii din partid, în timp ce pentru Pandea şi Mocioalcă, propunerile au fost ca aceştia să fie schimbaţi din fruntea organizaţiilor judeţene pe care le conduc dar să rămână membri ai partidului, au mai declarat sursele citate.

Puciștii au primit muniție nouă peste weekend, prin dosarul Teleormanleaks anunțat de RISE Project. Realitatea a dezvăluit că numărul puciștilor este mai mare decât cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea. A existat o listă de 28 de oameni din CEx, pe care nu a negat-o nimeni, dar pe care Neacșu nu a prezentat-o public, mulți dintre puciști retrăgându-și semnăturile.

Contestatarii lui Dragnea i-au transmis liderului PSD că îşi dau demisia în bloc, dacă vreunul dintre ei este propus pentru excluderea din partid. Iar asta ar însemna că Liviu Dragnea ar putea rămâne fără majoritate în Parlament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS