16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloş: PNL se regăseşte în zona clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze

Cioloş: PNL se regăseşte în zona clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze

PNL se regăseşte în zona clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze, afirmă preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, care spune că liberalii refuză să vină alături de formaţiunea din care face parte „într-un proiect de reformare profundă a societăţii româneşti, cu accent pe bunăstare”, scrie Agerpres.

„Din păcate, o spun cu un mare regret, PNL se regăseşte în această zonă a clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze şi să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societăţii româneşti. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei aşteaptă să cadă PSD natural şi ei să le ia locul. Experienţele din 1996 cu CDR şi din 2004 cu Alianţa DA ne-au arătat ca nu funcţionează acest model”, a scris duminică Cioloş pe Facebook.

Potrivit lui Cioloş, liderul acestei clase politice învechite este PSD, „care nu are nicio dorinţă şi nici ştiinţa să scoată România din sărăcie”.

„Avem o clasă politică veche despre care ştim că s-a perindat pe la putere regulat, reuşind să facă alianţe care mai de care mai ciudate şi mai nepotrivite. Clasa politică la care fac referire nu poate ieşi din această logică, iar aceşti oameni refuză să vadă că România s-a schimbat, că tot contextul european şi internaţional e diferit şi încearcă să păstreze un mod de a face politică în mod defectuos. Le convine captivitatea societăţii la propriile lor obiective. Sărăcia nu îi deranjează. Ba, dimpotrivă, îi avantajează. Liderul acestei clase politice învechite este PSD, care nu are nicio dorinţă şi nici ştiinţa să scoată România din sărăcie. Cu cât are un bazin electoral mai sărac cu atât PSD-ului îi e mai uşor să le dea acestor oameni câte puţin, cu ţârâita, păstrându-i într-o captivitate a sărăciei”, susţine Cioloş.

Fostul premier afirmă că noua clasă politică creşte vertiginos şi se dezvoltă în concordanţă cu viziunea viitoare a societăţii.

„USR face o treabă excelentă la nivel organizatoric şi mă bucur să văd că există energie multă şi bine articulată. Avem şi pe stânga un partid nou, Demos, de la care aştept mult mai multe, pentru că e nevoie să existe şi pe partea stângă o formaţiune politică nouă, cu un mesaj bine articulat”, scrie Cioloş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS