24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcuzaţii PNL: Dragnea şi PSD ar fi ascuns faptul că au plătit datoria externă din fonduri europene

Acuzaţii PNL: Dragnea şi PSD ar fi ascuns faptul că au plătit datoria externă din fonduri europene

Senatorul PNL Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă pe Facebook, că Guvernul PSD-ALDE a ascuns faptul că a plătit datoria externă, respectiv împrumuturi la BEI şi BERD, cu fonduri europene. Liberalul îi cere ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să răspundă public cu privire la acest subiect, transmite Mediafax.
„Bombă: Datoria externă plătită din fonduri europene şi nu din creşterea economică trâmbiţată de PSD+ALDE! Iar i-am prins. Liviu Dragnea, guvernele lui, împreună cu toate trompetele PSD ne-au ascuns un fapt deosebit de grav. PSD+ALDE, la unison, înjură UE de doi ani de zile. Tot ce este capital străin sau are legătură cu UE este înfierat cu mândrie proletară. Dar ne-au ascuns ceva. Ne-au ascuns că o parte importantă a datoriei externe a statului român a fost plătită exclusiv din fonduri UE. Bombă, nu!? Hoţii ăştia, au luat bani din fonduri europene şi au plătit împrumuturile la BEI şi BERD. Nu încercaţi să înţelegeţi pentru că nicio ţara membră nu ai mai făcut asta până acum. Să fie clar pentru toată lumea. De dimineaţă până seară înjură UE în timp ce pe şest se milogesc de oficialii UE să le dea bani gratis să poată să-şi plătească datoriile”, a scris Florin Cîţu, sâmbătă într-o postare pe Facebook.

Florin Cîțu a adăugat că îi cere public ministrului Eugen Teodorovici să spună dacă e adevărat că împrumuturile de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Europeană poentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au fost plătite cu fonduri UE.

„Îi cer public lui Eugen Teodorovici să răspundă la următoarele întrebări: Este adevărat că aţi achitat cele două credite de la BEI şi BERD cu bani din fonduri europene? Prin această acţiune aţi diminuat fondurile destinate investiţiilor în România? Aţi informat Parlamentul României despre această “operaţiune” financiară secretă?”, a completat Cîţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS