10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Toader l-a acuzat pe nedrept pe procurorul general

Ministrul Toader l-a acuzat pe nedrept pe procurorul general

Demersul lui Tudorel Toader de a-l înlocui pe procurorul general Augustin Lazăr se pare că nu are un temei legal. Toader a afirmat că în raportul de evaluare a procurorului general se vorbea despre o ordonanță de clasare a unui dosar penal care îl viza pe Klaus Iohannis pe vremea când era primar și despre care ministrul justiției a pretins că îi aparține procurorului general Augustin Lazăr, a fost de fapt semnată de o altă persoană. Este vorba despre Cristian Aurel Lazăr, actual procuror adjunct la Parchetul General.
Când a cerut revocarea procurorului general, Tudorel Toader a vorvit despre o ordonanță de clasare pe care “procurorul Lazăr” ar fi dat-o într-un dosar al actualului președinte, care ulterior avea să îl numească în funcție.

Miercuri seară, într-un comunicat postat pe site-ul ministerului justiției, Tudorel Toader nu a făcut public documentul, dar a cerut acordul CSM pentru publicarea lui.
Săptămâna trecuta, CSM l-a contrazis pe ministrul justiției și a negat că la dosarul de candidatura a lui Augustin Lazăr ar fi fost depusă o astfel de ordonanţă de clasare.

Procurorul general Augustin Lazăr a reacționat și el miercuri seara: confirmă ca ordonanța de clasare a dosarului a fost semnată de alt procuror si spune că ministrul Justiției exploatează o eroare de grefă din martie 2016, pentru a manipula prin distorsionarea adevărului și pentru o folosi drept motiv de revocare.

Augustin Lazăr îi mai răspunde lui Toader și în privința evaluării sale profesionale pentru perioada 2011-2013. Pentru ca făcea parte dintr-o comisie de evaluare și nu își putea da singur calificative, raportul de evaluare pentru perioada 2011 – 2013 a fost întocmit de ceilalți doi membri precum și de membrul supleant al comisiei”, mai arată Lazăr.

Procurorul general mai precizează că au fost parcurse toate etapele prevăzute de lege pentru numirea sa în funcție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS