17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 29 octombrie – 11 noiembrie.
În Oltenia, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, îndeosebi în primele trei zile, când media maximelor termice va fi de 24…25 de grade. Din data de 1 noiembrie acestea vor scădea treptat și vor ajunge, în ultimele zile de prognoză, până la 14…15 grade. Temperaturile nocturne nu vor avea variații importante până în data de 2 noiembrie și se vor situa în jurul valorii de 11 grade, apoi vor scădea spre 5…6 grade în ziua de 11 noiembrie. Doar pe suprafețe mici vor fi posibile ploi slabe în jurul datei de 30 octobrie și după data de 7 noiembrie.
La munte, în prima săptămână vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime între 13 și 16 grade și a minimelor între 6 și 10 grade. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat, astfel că la finalul ei media maximelor nu va mai depăși 8 grade, iar a minimelor 1…2 grade. Vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată mai ales la începutul intervalului și după data de 6 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS