11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopii înjunghiați într-o grădiniță din China

Copii înjunghiați într-o grădiniță din China

O femeie înarmată cu un cuțit de bucătărie i-a atacat pe copiii aflaţi la poarta grădiniței din orașul Chongqing din sud-vestul Chinei, rănind 14 dintre ei, a declarat poliția.
Femeia de 39 de ani, identificată după numele de familie Liu, a lansat atacul, pe măsură ce copiii se întorceau de la exercițiile din această dimineață la ora locală 9.30 (1.30 GMT), a declarat poliția în contul lor oficial, potrivit site-ului chinezesc Weibo.
Victimele au fost duse la spital, în timp ce gardienii și personalul de la grădiniță au reţinut-o pe femeie, a declarat poliția. Deocamdată nu se cunoaşte motivul atacului. Se pare că aceasta se afla în conflict cu guvernul local. În ultimii ani, China a înregistrat mai multe atacuri comise cu armă albă în instituții de învățământ, comise de persoane care doreau să se răzbune pe autorități sau erau dezechilibrate mintal.

Criminalitatea violentă este mai mică în China, în comparație cu multe alte țări, în special în marile orașe unde securitatea este maximă, însă în ultimii ani s-au înregistrat o serie de atacuri cu cuțite, multe dintre ele vizând copiii. Astfel de atacuri sunt comise de persoane bolnave psihic sau care au nemulțumiri personale. Cuțitele sunt cele mai folosite în atacuri, deoarece controlul armelor este extrem de strict în China.
În septembrie, China a executat un om condamnat pentru uciderea a nouă studenți și rănirea a altor 11 într-un atac la o școală medie din provincia centrală Shaanxi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS