Secţia pentru anchetarea magistraţilor şi-a început astăzi activitatea, iar unul dintre cei 5 procurori ai noului for este Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru conducerea DNA. Procurorul general Augustin Lazăr a indicat astăzi că secţia va prelua de la alte parchete aproximativ 1.400 de dosare. „Este un volum important de dosare şi astăzi va începe activitatea”, a confirmat Lazăr, la sediul Parchetului General, citat de Agerpres. Procurorul-şef al noi secţii este Florena Esther Sterschi, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Pe lângă Adina Florea, mai sunt procurori cu funcție de execuţie Iuliana Magdalena Olteanu, Codruţa Simina Chindea şi Sorin Eugen Iaşinovschi.
Adina Florea a fost propusă pentru funcţia de adjunct al secţiei, conform unui post de știri citat de agebția de presă.
Toţi au fost admişi în urma interviului susţinut vineri la CSM. Rezultatele au fost anunţate în seara aceleiaşi zile.

Guvernul a adoptat pe 10 octombrie o ordonanţă de urgenţă pentru operaţionalizarea Secţiei pentrtu investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, înfiinţată ca urmare a modificării legii privind organizarea judiciară.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.