16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia de la Veneția: Legile justiției au fost făcute în grabă și fără transparență

Comisia de la Veneția: Legile justiției au fost făcute în grabă și fără transparență

Comisia de la Veneţia a publicat în urma cu puțin timp raportul privind modificările aduse atât codurilor penale, cât şi legilor justiţiei. Experţii critică dur modificările adoptate de Parlament, scrie digi24.ro.

Comisia de la Veneţia a publicat în urma cu puțin timp raportul privind modificările aduse atât codurilor penale, cât şi legilor justiţiei. Experţii critică dur modificările adoptate de Parlament.

Modificările codurilor penale și ale legilor justiției au fost făcute în grabă, fără transparenţă şi fără să ţină cont de opinia sistemului judiciar, acuză specialiştii. Mai mult, au dus la divizarea societăţii şi la ciocniri între instituţiile statului, aşa că specialiştii fac apel la calm şi deschidere spre dialog.

Nu au fost analizate toate cele aproape 300 de amendamente din Codul Penal și Codul Penal de Procedură Penală. Au fost analize doar amendamentele care au stârnit cele mai multe controverse și care au fost recomandate de specialiști atunci când experții care au redactat acest raport preliminar au fost în vizită la toate instituțiile din sistemul judiciar și au discutat la momentul respectiv și cu parlamentarii din comisia Florin Iordache.

Recomandarea principală – autorităţile din România să reevalueze modificarea codurilor, mai ales că ea este necesară, având în vedere numeroase decizii ale CCR încă netranspuse în legislaţie.

Experţii critică dur, în raportul preliminar privind Codul Penal și Legile Justiției, modificările adoptate de Parlament.

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane, a menţionat Administraţia Prezidenţială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS