10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă în intervalul 22 octombrie 2018 – 19 noiembrie 2018.

În săptămâna 22 – 29 octombrie, la nivelul întregii țări regimul termic se va situa în general sub cel normal al perioadei, iar în zonele montane abaterea termică va fi mai pronunțată.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi excedentare.

În săptămâna 29 octombrie – 5 noiembrie, valorile termice vor fi apropiate de cele climatologic normale în estul și sud-estul României și vor fi ușor mai coborâte în rest. Precipitațiile estimate a se înregistra în acest interval vor fi ușor excedentare în regiunile montane și în general apropiate de normalul perioadei în rest.

În săptămâna 5 – 12 noiembrie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât normele climatologice specifice perioadei în regiunile estice și de sud-est, iar în rest vor fi în general normale. Regimul pluviometric va fi în general normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

În săptămâna 12 – 19  noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei, posibil ușor mai ridicate în estul și sud-estul țării. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această săptămână vor fi în general apropiate de cele climatologic normale la nivelul întregii țări.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS