16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihai Fifor: Aeronava rusească de luptă interceptată nu a intrat în spaţiul românesc sau NATO

Mihai Fifor: Aeronava rusească de luptă interceptată nu a intrat în spaţiul românesc sau NATO

Ministrul Apărării, Mihai Fifor a declarat că aeronava rusească de luptă interceptată în spaţiul aerian al Mării Negre nu a intrat în spaţiul românesc sau în spaţiul NATO niciun moment, subliniind că a fost o misiune normală efectuată de poliţia aeriană.

„A fost o misiune de poliţie aeriană efectuată de Forţele Aeriene române împreună cu forţele aeriene regale canadiene, care a fost declanşată pe de o parte de forţele de comandă aeriene romane, joia trecută, pe de altă parte de centrul NATO. O misiune normală efectuată de poliţia aeriană. A fost o aeronavă a Federaţiei Ruse în apropierea spaţiului NATO. Vreau să subliniez că aeronava rusă nu a intrat în spaţiul NATO sau în spaţiul românesc. A fost în apropierea deasupra Mării Negre şi atunci s-a declanşat o operaţiune a poliţiei aeriene, care s-a desfăşurat în parametri normali. Nu a fost în spaţiul nostru în niciun moment”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Precizările vin după ce departamentul canadian al Apărării a anunţat că avioanele de luptă ale forţelor canadiene, aflate în România, au interceptat o aeronavă rusească de luptă în spaţiul aerian al Mării Negre, în apropierea graniţelor NATO, relatează site-ul de ştiri The Star.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS