16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanțul tragic al cutremurului din Indonezia a ajuns la 1944 de morți

Bilanțul tragic al cutremurului din Indonezia a ajuns la 1944 de morți

Bilanţul victimelor seismelor şi a valului tsunami care au lovit insula indoneziană Sulawesi a crescut la 1.944 de morţi, a anunţat luni Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor, potrivit Agerpres, care citează dpa.

Peste 74.000 de persoane nu s-au putut încă întoarce la locuinţele lor, la 10 zile de la producerea catastrofei, a spus Willem Rampangilei, preşedintele Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, scrie digi24.ro.
Autorităţile încearcă să verifice informaţiile potrivit cărora mii de oameni sunt încă daţi dispăruţi în localităţile Petobo şi Balaroa, unde casele au fost înghiţite de o alunecare de teren produsă în timpul seismului.

În zonă continuă să ajungă ajutor umanitar după seismul urmat de tsunami care a avut loc la 28 septembrie.

Indonezia este situată în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune cunoscută pentru cutremurele şi erupţiile vulcanice frecvente.

Câteva seisme care au avut loc în luna august au ucis peste 550 de persoane aflate pe insula turistică Lombok. Circa 230.000 de persoane din zeci de ţări şi-au pierdut viaţa după un seism cu magnitudinea de 9,1 produs la 26 decembrie 2004 în largul insulei Sumatra, urmat de un tsunami devastator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS