Acasă Actualitate Un feribot cu 335 de persoane la bord a luat foc după...

Un feribot cu 335 de persoane la bord a luat foc după o explozie în sala motoarelor

-

Un feribot la bordul căruia sunt sute de persoane a luat foc, marţi, în Marea Baltică, după o explozie în sala motoarelor, anunţă armata lituaniană, scrie Mediafax.

Feribotul a transmis un semnal de alertă la ora 10.45 GMT (13.45, ora României), iar armata lituaniană a trimis un elicopter spre navă. Alte două elicoptere sunt pregătite să intervină, a transmis un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene lituaniene. Feribotul circulă între portul german Kiel şi Klaipeda, Lituania, având la bord 335 de pasageri şi membri ai echipajului. Compania maritimă daneză DFDS a comunicat că este vorba de o defecţiune la motor, precizând că nava pluteşte în derivă în Marea Baltică. Din cauza defecţiunii, la bordul navei Regina Seaways a apărut fum, astfel că sistemul de stingere a incendiilor s-a declanşat în sala motoarelor.

Amploarea daunelor nu este încă stabilită, dar nu este necesară evacuarea, întrucât „situaţia este sub control”, a precizat DFDS.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a mai inventat Primăria Craiova? Sporul de periculozitate

Toţi angajaţii din Primăria Craiova, de la directori, şefi de serviciu şi până la muncitorii necalificaţi, primesc spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Sporurile variază de la 351 de lei brut pe lună, până la 1.808 lei brut. Am întrebat la DSP care sunt condiţiile vătămătoare şi periculoase din Primăria Craiova. Răspunsul a fost... o surpriză de proporţii.