6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF: Declarațiile fiscale se vor depune numai în format electronic

ANAF: Declarațiile fiscale se vor depune numai în format electronic

 

 

Declaraţiile fiscale cu privire la obligaţiile fiscale aferente lunii ianuarie 2018 se vor transmite obligatoriu, prin internet, în format electronic, a anunțat un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Declaraţiile fiscale care se vor transmite obligatoriu electronic sunt: 100 ”Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”; 101 ”Declaraţie privind impozitul pe profit”; 120 ”Decont privind accizele”; 205 ”Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă, veniturile din jocuri de noroc şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit”; 207 ”Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenţi”; 208 ”Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”; 300 ”Decont de taxă pe valoarea adaugată”; 301 ”Decont special de taxă pe valoarea adaugată”; 307 ”Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea/corecţia ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adaugată”; 311 ”Declaraţie privind taxa pe valoarea adaugată colectată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit.a) -e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”; 390 VIES ”Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare”; 394 ”Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregistrate în scopuri de TVA”; 710 ”Declaraţie rectificativă”.

ANAF precizează că declaraţiile menţionate se completează / validează cu ajutorul programelor de asistenţă disponibile gratuit pe site-ul instituţie. (sursa: România liberă)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS