12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenat: 23 de legi adoptate tacit într-o singură zi

Senat: 23 de legi adoptate tacit într-o singură zi

Senatul a luat act luni, la sedinta de plen, de adoptarea tacita a nu mai putin de 27 de proiecte de lege din cauza ca nu au fost dezbatute si votate pana pe 27 noiembrie, termenul maxim prevazut inainte ca initiativele sa fie trimise Camerei Deputatilor, informează HotNews.ro, citând News.ro.

In plenul Senatului de luni, presedintele de sedinta a anuntat implinirea, pe 27 noiembrie, a termenului de adoptare tacita pentru 23 de propuneri legislative.

Una dintre aceste initiative prevede conferirea pentru politia locala a mai multor atributii apartinand in prezent exclusiv politiei rutiere. Astfel, potrivit proiectului initiat de PNL, politistii locali vor putea da amenzi, vor putea dirija circulatia, vor putea solicita documentele soferilor si le va fi permis sa solutioneze problemele aparute in trafic.

O alta initiativa legislativa adoptata tacit vizeaza „sustinerea reintregirii familiei de romani cu ocazia Centenarului Marii Uniri”. Propusa de PNL, legea prevede ca cetatenii romani aflati pe teritoriul Romaniei sa beneficieze, in perioada 26 noiembrie – 9 decembrie 2018, de o calatorie dus – intors cu trenul, in mod gratuit. De aceeasi facilitate ar urma sa aiba parte si romanii aflati in afara tarii, carora TAROM ar trebui sa le puna la dispozitie, gratuit, cate un bilet de avion dus – intors.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS