9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate65 de imigranţi de pe nava descoperită săptamâna trecută pe Marea Neagră au cerut protecţia statului român

65 de imigranţi de pe nava descoperită săptamâna trecută pe Marea Neagră au cerut protecţia statului român

Cei 65 de imigranți prinși în noapte de 27 spre 28 noiembrie pe o ambarcațiune din Marea Neagră au solicitat acordarea unei forme de protecție internațională din partea statului român, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrari redat de HotNews.ro.

Grupul este format din 31 de bărbați, 11 femei și 23 de copii, care au declarat că sunt din Irak, Pakistan și Afganistan.
Toate persoanele au solicitat acordarea unei forme de protecție internațională din partea statului român, fiind cazate în centrele din administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări, unde vor parcurge procedura de azil.

Pe întreagă perioada a procedurii de azil, solicitanții beneficiază de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piață forței de muncă, activități de adaptare culturală, afirmă sursă citata.

De la începutul anului și până în prezent, peste 4600 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecție internațională din partea statului român, cei mai mulți fiind din state precum Irak, Siria, Pakistan, Afganistan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS