22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană: România nu a luat măsuri eficace de corecţie a abaterii semificative de la MTO

Comisia Europeană: România nu a luat măsuri eficace de corecţie a abaterii semificative de la MTO

Romania nu a luat masuri eficace de corectie a abaterii semnificative de la obiectivele bugetare pe termen mediu (MTO), considera Comisia Europeana, care propune majorarea ajustarii structurale anuale pentru tara noastra incepand cu anul 2018, informează HotNews.ro.

„In cazul Romaniei, Comisia a stabilit ca nu au fost luate masuri eficace ca raspuns la recomandarea Consiliului din luna iunie si propune Consiliului sa adopte o versiune revizuita a recomandarii adresate Romaniei de a-si corecta abaterea semnificativa de la traiectoria de ajutare in vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu” – a informat, miercuri, CE, in cadrul procedurii Semestrului European 2017.

In iunie 2017, Consiliul a adresat Romaniei o recomandare privind o ajustare structurala anuala de 0,5 % din produsul intern brut, in cadrul procedurii aplicabile abaterilor semnificative (SDP – Significant Deviation Procedure).

In prezent, ca urmare a evolutiilor ulterioare si a faptului ca „Romania nu a adoptat masuri eficace pentru a-si corecta abaterea semnificativa”, Comisia propune o recomandare revizuita privind o ajustare structurala anuala de cel putin 0,8 % din PIB in 2018.

Mai departe, Comisia Europeana invita Consiliul Uniunii Europene sa discute pachetul de masuri propus si sa avizeze orientarile prezentate, dupa care Parlamentul European va dezbate pe prioritatile de politica ale zonei euro si ale UE in general.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS