Acasă Actualitate Poluare peste limitele admise în India

Poluare peste limitele admise în India

-

Poluarea înregistrează valori severe, atât în zona capitalei Indiei, New Delhi, dar și în întreaga regiune de nord a Republicii India. Creșterea cu mult peste limitele admisibile a valorii indexului de calitate a aerului respirabila determinat   autoritățile locale să dispună închiderea temporară a școlilor.

Se recomandă cetățenilor români ca, începând cu data de 10 noiembrie 2017, să manifeste o atenție sporită la deplasările pe teritoriul Republicii India, ca urmare a riscurilor de sănătate aferente unor valori extreme ale gradului de poluare în toate marile orașe, cu preponderență în capitala New Delhi.

Cetățenii români afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la New Delhi: +911126141663, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica India: +918130303444.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://newdelhi.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața”.

 

ȘTIRI VIDEO GdS