12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘedință extraordinară de guvern pe tema Codului Fiscal

Ședință extraordinară de guvern pe tema Codului Fiscal

Membrii Guvernului se reunesc, luni, la Palatul Victoria, pentru a discuta propunerile de modificare ale Codului Fiscal pentru anul 2018. Ședinţa anunţată iniţial pentru vineri nu a mai avut loc, în lipsa avizului de la Consiliul Legislativ care încă nu se pronunţase. Modificările aduse de Guvern Codului Fiscal transferă contribuţiile sociale din sarcina angajatorului în cea a salariaților. Aceste preveri au stârnit nemulțumirea sindicatelor care au început să se pregătească de proteste.
”O grevă generală este sancţiunea firească ce trebuie aplicată politicienilor aflaţi la guvernare”, susțin sindicaliștii de la Cartel Alfa care cer Guvernului să facă un pas înapoi şi să renunţe la transferul contribuţiilor sociale.
De grevă generală se pregătesc și sindicaliștii de la CNSRL-Frăția care au început să strângă semnături pentru declanșarea acestui tip de protest. Blocul Național Sindical organizează proteste în țară încă de marți.
În acest timp, reprezentanții unora dintre patronate au avertizat din nou autoritățile: dacă vor aplica modificările la Codul Fiscal, ar putea urma concedieri și scăderi de salarii.
Măsurile fiscale au fost criticate și de președintele Klaus Iohannis care a spus despre transferarea contribuțiilor sociale că este ”o megațopăială”, iar marea revoluție fiscală este ”o mare bulversare fiscală”.
Săptămâna trecută, Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ modificărilor. Avizul acestuia este însă consultativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS