14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCristian Radu (IGSU): Timpul de răspuns în cazul acțiunilor SMURD a crescut cu un minut față de anul trecut

Cristian Radu (IGSU): Timpul de răspuns în cazul acțiunilor SMURD a crescut cu un minut față de anul trecut

Timpul de răspuns în cazul acțiunilor SMURD a crescut cu un minut, în medie, în primele nouă luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, a declarat, sâmbătă, prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent colonel Cristian Radu, scrie Agerpres.

„Subliniez o creștere cu un minut a timpului de răspuns în cazul acțiunilor SMURD, determinată în primul rând de învechirea parcului de autospeciale, pe care îl avem în dotare. Fac mențiunea că peste 100 de ambulanțe SMURD din parcul pe care îl avem disponibil la nivelul unităților subordonate sunt defecte sau scoase din intervenție, ca urmare a unor accidente de circulație pe care le-am înregistrat. În mare parte, defecțiuni tehnice. Este cauza principală care generează scoaterea din intervenție a acestor tipuri de resurse”, a precizat el, într-o conferință de presă.

Radu Cristian a menționat că în cazul incendiilor timpul mediu de răspuns este de 12 minute, reprezentând intervalul scurs dintre momentul în care apelul de urgență ajunge în subunitatea de intervenție și momentul în care respectiva resursă ajunge la locul efectiv. „La acțiunile SMURD avem un timp de răspuns de 14 minute, ca urmare a unei amplasări deficitare, în special în zonele rurale, dar și a scoaterii din intervenție — din cauze tehnice, cu preponderență — a resurselor, zilnic, la nivel național”, a adăugat el, informează Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS