13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputaţii au respins cererea DNA de urmărire penală a Rovanei Plumb

Deputaţii au respins cererea DNA de urmărire penală a Rovanei Plumb

Deputații au respins marti solicitarea DNA de incuviintare a urmaririi penale pe numele fostului ministru Rovana Plumb, deputat PSD. Au fost 184 voturi „impotriva” si 99 „pentru”.
Potrivit HotNews.ro, presedintele comisiei juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea, a prezentat timp de zeci de minute raportul intocmit dupa lunga sedinta de luni seara, cand majoritatea deputatilor juristi au votat impotriva acestei cereri. Acest raport, de 16 pagini, contine mai multe teze juridice, dar si argumentele pro si contra din sedinta in care Nicolicea a mentionat si detalii geografice pentru a arata ca nu s-a incalcat legea. In discursul sau de aparare din plen, Plumb a vorbit despre faptul ca se incearca „demonizarea PSD”.
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS