19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSONDAJUL SĂPTĂMÂNII ÎN GAZETA DE SUD. Pro sau Contra obligativității prin lege de a vaccina copiii?

SONDAJUL SĂPTĂMÂNII ÎN GAZETA DE SUD. Pro sau Contra obligativității prin lege de a vaccina copiii?

Vaccinarea copiilor, un subiect care naște mari controverse în România, ar putea să devină obligatorie prin lege. După ce în luna august Guvernul a aprobat un proiect de lege care instituie obligativitatea vaccinării copiilor în conformitate cu schema prevăzută în Caledarul Național, proiectul de lege a intrat în dezbatere în comisia de sănătate din Senat și urmează să fie votat în plen, în data de 21 noiembrie.

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în țara noastră până la data de 22 septembrie a ajuns la 9289, potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisible din Cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), informează Agerpres. La acceași dată, Județul Dolj se afla pe loculal treilea la nivel de țară, in ceea ce privește numărul deceselor cauzate de rujeolă.

Sunteți pro sau contra obligativității prin lege de a vaccina copiii? Ne dorim să aflăm opiniile dumneavoastră despre acest proiect de lege și modul în care comentați situația îmbolnăvirilor de rujeolă din țara noastră.

[poll id=”3″]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS