24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZegrean: Nu îl poate obliga nimeni pe președinte să desemneze ca premier o persoană pe care nu o dorește

Zegrean: Nu îl poate obliga nimeni pe președinte să desemneze ca premier o persoană pe care nu o dorește

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat, marți, că șeful statului nu poate fi obligat să desemneze ca prim-ministru o persoană pe care nu o dorește, iar acesta nu poate fi un motiv de suspendare. „Să vină cu altă propunere. Asta se poate face. Nu-l poate obliga nimeni pe președinte să desemneze o persoană pe care nu o dorește”, a precizat, pentru Agerpres, Augustin Zegrean.
Întrebat cum comentează faptul că în spațiul public a fost vehiculată ideea suspendării președintelui, Augustin Zegrean a spus, în contextul respingerii propunerii PSD pentru funcția de premier, că șeful statului doar „își face treaba”. El a amintit că Legea fundamentală nu prevede nicăieri câte propuneri de premier poate respinge președintele.
„Constituția spune că în urma discuțiilor cu partidele care au câștigat în alegeri trebuie să numească o persoană care să formeze guvernul. Atâta spune”, a explicat Zegrean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS