17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia: Fragmente de corpuri umane și cutia neagră din avionul Tupolev 154 prăbușit, recuperate de scafandri

Rusia: Fragmente de corpuri umane și cutia neagră din avionul Tupolev 154 prăbușit, recuperate de scafandri

Scafandrii militari ruşi au găsit bucăţi din epava avionului Tupolev-154 care s-a prăbuşit duminică dimineaţă în Marea Neagră  cu 92 de persoane la bord, între care 61 de membri ai Corului Armatei Roșii.  Nu este luată în calcul varianta ca avionul să fi fost ținta unui atac terorist, a spus minustrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov: „Principala ipoteză nu include varianta unui act terorist. Presupunem că probleme tehnice sau o eroare de pilotaj ar putea să fi fost cauza. Dar, subliniez, doar o anchetă împreună cu un comitet tehnic special din Ministerul Apărării ne va spune cauza exactă”.
Autorităţile au recuperat în noaptea de luni spre marţi una dintre cutiile negre ale avionului militar rus care s-a prăbuşit în Marea Neagră, în apropiere de Soci, relatează Russia Today. Ştiri pe aceeaşi temă Unul dintre piloţii avionului prăbuşit la Soci, parte din echipajul ca… Povestea Corului Armatei Roşii. A cântat pe front în Al Doilea Război … „În cursul operaţiunilor de căutare, una dintre cutiile negre a fost găsită sub cabina aeronavei”, a spus o sursă militară, adăugând că alte două cutii negre, aflate în zona cozii, nu au fost localizate deocamdată. Potrivit agenţiei TASS, cutia neagră a fost scoasă din apă şi va fi trimisă la Moscova, unde va fi examinată de specialişti din Ministerul rus al Apărării.
De asemenea, a fost recuperat corpul pilotului. La suprafață au fost aduse zeci de fragmente de cadavre. Au fost trimise la Moscova pentru identificarea victimelor. 3000 de persoane sunt implicate în operațiunile de căutate, inclusiv 100 de scafandri.
Ieri, a fost zi de doliu național în Rusia.  Avionul armatei ruse pornise duminică din Soci cu destinția Siria. Faimosul ansamblu „Alexandrov” urma să cânte pentru trupele ruseşti din această țară afectată de confruntări din 2011 încoace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS