10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Apărării de la Chişinău a fost revocat din funcţie

Ministrul Apărării de la Chişinău a fost revocat din funcţie

Ministrul Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru, a fost demis din funcţie. Preşedintele Republicii Moldova a semnat decretul marţi dimineaţă. „A cochetat cu NATO, deşi ştia că suntem o ţară neutră, conform Constituţiei”, l-a acuzat Igor Dodon. Fostul ministru spune nu are ce să își reproșeze și că decizia luată de şeful statului este una politică. Preşedintele Igor Dodon a acceptat propunerea înaintată de liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, privind demiterea ministrului Apărării. Anatol Şalaru este învinuit de prejudicierea bugetului public prin comercializarea muniţiilor, efectuarea unor tranzacţii dubioase cu armament şi cu alte bunuri din gestiunea Ministerului Apărării.

Fostul ministru este acuzat şi că a încălcat Constituţia. A cochetat cu NATO, a pledat şi pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România. A disponibilizat profesionişti, pe care i-a înlocuit cu persoane apropiate Partidului Liberal şi unionismului, şi-a motivat decizia presedintele Igor Dodon pe contul său de Facebook.

Anatol Şalaru spune că regretă colaborarea dintre Igor Dodon şi fostul său şef de partid, Mihai Ghimpu.

„Am fost demis pentru crezul meu de-o viaţă şi pentru activitatea mea politică, nu pentru alte neajunsuri care ar fi fost depistate la Ministerul Apărării. Nu există niciun motiv că eu nu mi-aş fi făcut datoria, dimpotrivă, sunt ăînvinuit pentru că mi-am făcut datoria”, a declarat Anatol Şalaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS