20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia discută cu SUA despre achiziţia celei de-a doua escadrile de avioane F16

România discută cu SUA despre achiziţia celei de-a doua escadrile de avioane F16

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) doreşte să achiziţioneze cea de-a doua escadrilă de avioane F16 Fighting Falcon de la Statele Unite ale Americii, după ce statele aliate au anunţat că nu pot pune la dispoziţia României o escadrilă întreagă de avioane, din motive ce ţin de mediul de securitate.

Potrivit Mediafax, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că România s-a orientat spre discuţii cu guvernul Statelor Unite ale Americii pentru punerea la dispoziţie a celei de-a doua escadrile de avioane F16, după ce, în urma discuţiilor cu statele aliate, s-a ajuns la concluzia că niciunul dintre acestea nu poate asigura o întreagă escadrilă, având în vedere evoluţia mediului de securitate.

România a preluat primele şase aeronave F16 Fighting Falcon din prima escadrilă de acest fel din Portugalia, în luna octombrie 2016. Alte trei aparate de zbor F16 au sosit în România săptămâna trecută, urmând ca ultimele trei avioane din prima escadrilă să sosească în cursul anului 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS