10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliția germană și-a intensificat căutările pentru găsirea autorului atentatului jihadist de la Berlin

Poliția germană și-a intensificat căutările pentru găsirea autorului atentatului jihadist de la Berlin

Poliția germană și-a intensificat miercuri căutările pentru găsirea autorului atentatului jihadist comis luni seara într-un târg de Crăciun de la Berlin, soldat cu moartea a 12 persoane, și a anunțat că urmărește mai multe piste, relatează Agerpres.
După eliberarea marți seara a unui solicitant de azil pakistanez arestat în apropierea locului atentatului, autoritățile au avertizat că atacatorul este în libertate și ar putea fi înarmat. Autoritățile au transmis de asemenea că deocamdată nu este clar dacă șoferul camionului care a ucis 12 persoane la Berlin a acționat singur sau a avut complici. Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atentatul.
Președintele unuia dintre principalele sindicate ale polițiștilor (BDK), Andre Schulz, a declarat marți seara pentru postul de televiziune public german ZDF că poliția speră să facă o nouă arestare în curând.
Poliția a anunțat că examinează peste 500 de indicii, între care urme ADN găsite în camion, imagini surprinse de camerele de supraveghere și diverse mărturii.
În plus, „toți oamenii disponibili sunt pe teren” pentru găsirea autorului atentatului, a declarat un anchetator pentru cotidianul Bild.
Măsurile de securitate au fost întărite la Berlin și o dezbatere are loc în țară cu privire la necesitatea protejării locurilor publice cu borne de beton sau autorizarea militarilor să patruleze în locurile publice așa cum este cazul în alte țări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS