În cursul zilei de ieri, 20 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune în municipiul Craiova, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării legumelor fructelor precum și comercializării ornamentelor de Crăciun. În cadrul acțiunii, oamenii legii au verificat aproae 30 de agenți economici, persoane fizice și juridice, iar în urma nergulilor constatate au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 63.000 lei.
De asemenea, oamenii legii au confiscat aproape 1500 kg legume și fructe, dar și 140 de ornamente de Crăciun, în valoare de aproape 3000 lei.
Astfel că, în urma unui control efectuat la un agent economic din Craiova, oamenii legii constatat că reprezentantul acestuia comercializa cantitatea de 200 kg banane și 150 kg struguri, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.
Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amenda în cuantum de 20.000 lei dispunându-se totodată confiscarea mărfurilor pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.