10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Preşedintele ÎCCJ: Peste 90% din cazurile pierdute la CEDO, cauzate de legislaţia proastă

Preşedintele ÎCCJ: Peste 90% din cazurile pierdute la CEDO, cauzate de legislaţia proastă

Preşedintele ÎCCJ a declarat într-un interviu pentru Mediafax că peste 90% din cazurile pierdute de România la CEDO sunt cauzate de legislaţia proastă sau ineficientă, menţionând că magistraţii ar trebui să răspundă material în măsura în care ar exista o răspundere similară a Parlamentului şi a Guvernului.

„Vreau să vă spun faptul că mai mult de 90% din cazurile pierdute în faţa CEDO se datorează legislaţiei inadecvate sau proaste sau insuficiente. Ori judecătorul care are menirea de a aplica legislaţia şi nu de a crea legislaţie nu poate să facă altceva decât să o aplice aşa cum este ea, bună sau proastă. (…) Prin urmare, susţin orice fel de răspundere materială, a tuturor categoriilor de profesionişti, inclusiv a parlamentarilor şi membrilor executivului”, a declarat Cristina Tarcea.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a transmis şi un mesaj aleşilor ţării, precizând că îşi doreşte ca aceştia „să lase orice interese deoparte” şi „să legifereze bine”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...