Acasă Actualitate Preşedintele ÎCCJ: Peste 90% din cazurile pierdute la CEDO, cauzate de legislaţia...

Preşedintele ÎCCJ: Peste 90% din cazurile pierdute la CEDO, cauzate de legislaţia proastă

-

Preşedintele ÎCCJ a declarat într-un interviu pentru Mediafax că peste 90% din cazurile pierdute de România la CEDO sunt cauzate de legislaţia proastă sau ineficientă, menţionând că magistraţii ar trebui să răspundă material în măsura în care ar exista o răspundere similară a Parlamentului şi a Guvernului.

„Vreau să vă spun faptul că mai mult de 90% din cazurile pierdute în faţa CEDO se datorează legislaţiei inadecvate sau proaste sau insuficiente. Ori judecătorul care are menirea de a aplica legislaţia şi nu de a crea legislaţie nu poate să facă altceva decât să o aplice aşa cum este ea, bună sau proastă. (…) Prin urmare, susţin orice fel de răspundere materială, a tuturor categoriilor de profesionişti, inclusiv a parlamentarilor şi membrilor executivului”, a declarat Cristina Tarcea.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a transmis şi un mesaj aleşilor ţării, precizând că îşi doreşte ca aceştia „să lase orice interese deoparte” şi „să legifereze bine”.

ȘTIRI VIDEO GdS

Incendiu pe Dunăre produs de o barjă încărcată cu bauxită

Pompierii brăileni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs de o barjă încărcată cu bauxită. Barja circula pe Dunăre, și se afla între localitățile Chiscani și Tichilești.