10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia are un nou guvern

Italia are un nou guvern

Italia, care are de aseară un nou guvern alcătuit şi condus de Paolo Gentiloni,  a depus jurământul în faţa preşedintelui Sergio Mattarella. Noul premier de la Roma e cunoscut ca un aliat al lui Matteo Renzi, iar decizia sa de a păstra aproape neschimbată componenţa executivului i-a atras critici din partea partenerilor de coaliţie. Gentiloni a precizat că a alcătuit cât mai repede cu putinţă un guvern pentru a îndeplini sarcina trasată de preşedinte şi pentru a păstra stabilitatea.

„Guvernul, după cum se observă şi din structura sa, va continua procesul de reformă condus până acum de guvernul Renzi. În acelaşi timp, se va lucra pentru facilitarea cooperării între forţele parlamentare pentru a se pune la punct noi amendamente ale legilor electorale”, a spus Gentiloni.

Guvernul va trebui acum să treacă de votul parlamentarilor, în condiţiile în care o mică formaţiune de centru-dreapta a ameninţat că va părăsi coaliţia de guvernare după ce cabinetul promovat de Matteo Renzi a rămas aproape intact.

Gentiloni se va confrunta cu o criză bancară şi cu o proliferare a formaţiunilor antisistem şi eurosceptice. Gentiloni, un nobil născut la Roma acum 62 de ani a condus în ultimii doi ani ministerul de Externe. Anterior, acesta a condus în perioada 2006-2008 ministerul Comunicaţilor. A fost ales ca parlamentar în 2001, iar înainte de aceasta s-a remarcat ca jurnalist la o publicaţie ecologică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS