14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea se încălzeşte la sfârşit de săptămână

Vremea se încălzeşte la sfârşit de săptămână

Dacă miercuri și joi vremea va fi rece și în general închisă, de joi temperaturile încep să crească, astfel că în weekend va fi mai cald decât în mod normal în aproape toată țara. –

Miercuri, temperatura scade astfel că vremea va fi rece pentru această dată în toată ţara. Maximele, in general negative in estul si centrul tarii pina la -3…-4 grade in depresiunile transilvane şi în nordul Moldovei şi pozitive in rest pina la 6-7 grade în vestul Olteniei, la Drobeta Turnu Severin.
Trecător va ninge slab, pe arii restrânse în Moldova, Carpații Orientali și cei Meridionali, iar cu totul izolat în Delta Dunării și în dealurile sudice. Vântul va avea unele intensificări în estul și sud-estul teritoriului, precum și pe crestele montane. Izolat, în zonele joase de relief, va fi ceață, asociată și cu depunere de chiciură.

Joi, vremea intră într-un proces de încălzire mai ales în est și sud-est, dar deocamdata dimineața va fi tot rece în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime, încă negative în depresiunile intramontane, -2 grade la Miercurea Ciuc si peste zero grade în restul ţării, ajung la 7-8 grade in Moldova, în Bacău.
În nordul și nord-estul ţării cu totul izolat vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, în timp ce în restul zonelor cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea unele intensificări în zona montană înaltă, dar trecător și la cote mai reduse și în Delta Dunării. Local, dimineata, în zonele joase de relief va fi ceață, asociată pe spații mici cu depunere de chiciură.

Dar chiar de pe parcursul zilei de joi începe înlocuirea maselor de aer rece prezent în țară cu mase de aer mai cald. Încălzirea va fi consecventă până la sfârșitul săptămânii așa încât în weekend va fi nu numai predominant frumos, dar si mai cald decât normal, cu maxime ce pot trece de 10 grade în sudul și estul țării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS