14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎntâlnire cu coordonatorii regionali pe transplant la Ministerul Sănătății

Întâlnire cu coordonatorii regionali pe transplant la Ministerul Sănătății

La sediul Ministerului Sănătății a avut loc, ieri,  o întâlnire pe tema Programului Național de Transplant, la care au participat coordonatorii regionali pe transplant din Bihor, București Cluj și Târgu Mureș, membri ai Consiliului științific al ANT, membri ai conducerii ANT și reprezentanți ai Ministerului Sănătății.
În cadrul întâlnirii s-au rediscutat problemele cu care se confruntă această instituție și neregulile constatate de Corpul de Control al ministrului, în vederea identificării, în comun, de soluții pentru corectarea acestora și desfășurarea în cele mai bune condiții a activității de transplant în România.

În cadrul discuțiilor s-a subliniat faptul că finalitatea acestor controale este identificarea și corectarea disfuncționalităților sesizate încă din anul 2009 cu privire la activitatea de transplant din România precum și revizuirea legislației în vigoare.

Agenția Națională de Transplant, Consiliul științific al ANT cu suportul Ministerului Sănătății va lucra, în perioada imediat următoare, pentru a asigura transparența mecanismului de alocare a organelor precum și respectarea tuturor normelor legale în vigoare. Toate părțile prezente au fost de acord asupra faptului că finanțarea prin Programul Național de Transplant nu a reprezentat și nu reprezintă o problemă, în noiembrie 2016, sumele alocate de la bugetul de stat fiind cheltuite în pondere de 53 la sută.

Pacienții care au indicații și sunt pe listele de așteptare vor beneficia, în continuare, de transplant atât în România cât și în străinătate.

Ministerul Sănătății susține activitatea de transplant în România bineînțeles cu respectarea în totalitate a cadrului legislativ în vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS