22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrafic restricționat la Paris: Vor circula doar autovehiculele cu numere de înmatriculare pare

Trafic restricționat la Paris: Vor circula doar autovehiculele cu numere de înmatriculare pare

Prefectura din Paris a anunțat că începând de marți în capitală și în 22 de municipii învecinate se aplică restricții de trafic și vor putea circula doar autovehiculele care au numere de înmatriculare cu soț, din cauza nivelului ridicat de poluare, informează Agerpres.

Conform prefectului Michel Cadot, transportul public va fi gratuit, iar dacă situația se menține, restricțiile vor rămâne în vigoare până miercuri inclusiv. Prefectura avertizase de duminică despre gradul ridicat de poluare existent în regiunea Ile-de-France, iar măsurile anunțate vor intra în vigoare începând de marți ora locală 05.30 (04.30 GMT) și până la miezul nopții.

Alte măsuri anunțate sunt reducerea vitezei de deplasare până la 20 de km pe oră, reducerea emisiilor fabricilor industriale sau interzicerea încălzirii cu lemne. Prefectura a recomandat locuitorilor capitalei să limiteze deplasările cu autoturismul cât mai mult posibil și să împartă locurile din mașină cu alți pasageri, folosind paginile de internet sau aplicațiile de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS