29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn ultramaratonist cu handicap a alergat 35 de km cu tricolorul pentru a ajunge la Alba Iulia

Un ultramaratonist cu handicap a alergat 35 de km cu tricolorul pentru a ajunge la Alba Iulia

Ultramaratonistul Levente Polgar, un aiudean de origine maghiară, care şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident feroviar, a alergat, de Ziua Naţională, de la Aiud la Alba Iulia, fluturând drapelul tricolor, potrivit Mediafax.

Levente Polgar are 33 de ani și a vrut să sărbătorească Ziua Naţională la Alba Iulia şi a venit din Aiud în alergare. Cu toate că şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident de tren, el este unul dintre cei mai buni alergători din judeţul Alba. „Când am alergat de la Aiud la Alba Iulia m-am gândit la sacrificiul pe care l-au depus eroii noştri. Nu poţi să te gândeşti la lucruri negative de Ziua României. Cei 35 de kilometri i-am parcurs în trei ore şi 10 minute. Am venit într-un ritm plăcut, nu ne-am forţat”, a spus Levi la Alba Iuia. El a mai venit însoţit de un alt tânăr, Mircea Mureşan, care este cadru militar. „Eu am un respect deosebit faţă de el şi faţă de oamenii care au un handicap şi vor să-şi depăşească condiţia. Noi, care suntem sănătoşi, putem face multe”, a declarat Mircea Mureşan.

Levente Polgar a declarat că a alergat „sub umbrela Invictus” în semn de respect pentru militarii şi soldaţii care luptă în teatrele de operaţiuni, dar şi pentru cei căzuţi pentru apărarea patriei. „Mişcarea Invictus este a veteranilor de război care au fost mutilaţi şi care au suferit diferite accidente în războaie din afara ţării”, a spus Levente. El nu a participat în teatre de operaţiuni, însă susţine că va fi partenerul cel mai loial al militarilor răniţi care luptă pentru apărarea patriei deoarece ştie ce înseamnă o mutilare. Cei doi au participat la depunerile de coroane şi jerbe de flori la Statuia lui Mihai Viteazul, urmând să ia parte şi la celelalte manifestări organizate de Ziua Naţională la Alba Iulia. Levente Polgar este un sportiv cunoscut din judeţul Alba, care a participat la multe curse de cel puţin 100 de kilometri, iar în vară a alergat de la Vama Jimbolia, la Vama Veche, pentru a strânge fonduri pentru copiii bolnavi de cancer. Traseul l-a finalizat în două săptămâni. La vârsta de şase ani, Levente Polgar a fost lovit de un tren în gara Aiudului, moment în care şi-a pierdut şi o mână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS