14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpania: Poliția a arestat doi marocani suspectați de legături cu gruparea Statul Islamic

Spania: Poliția a arestat doi marocani suspectați de legături cu gruparea Statul Islamic

Doi bărbați marocani suspectați de legături cu organizația Statul Islamic (SI) au fost arestați în Spania, iar poliția a afirmat că unul dintre ei juca un rol important în răspândirea propagandei jihadiste, a anunțat miercuri Ministerul de Interne spaniol, citat de Reuters.

Individul implicat în propaganda jihadistă, descris drept un ‘personaj solitar periculos’ care trăia în suburbiile Madridului, se radicalizase prin intermediul site-urilor destinate încurajării atacării civililor, a precizat ministerul citat. Anchetatorii au descoperit că bărbatul respectiv a consultat constant, pentru o lungă perioadă, site-uri dedicate atacurilor sinucigașe comise de islamiști și activității grupării Statul Islamic și că el a folosit diferite profiluri online. Cel de-al doilea individ, arestat într-o operațiune a poliției în orașul Irun, situat la granița cu Franța, a încercat să adere la Statul Islamic după ce plecase în Turcia, unde a fost capturat de poliție și retrimis în Spania.

Poliția spaniolă a arestat 170 de suspecți islamiști după ce nivelul de alertă antiteroristă a fost ridicat în urma atentatelor de la Paris din noiembrie anul trecut.

Sursa: AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS