Acasă Actualitate Republica Moldova și Rusia au încheiat un protocol de cooperare economică

Republica Moldova și Rusia au încheiat un protocol de cooperare economică

-

Un protocol privind cooperarea economică între Republica Moldova și Rusia a fost semnat marți, la Moscova, dar documentul nu cuprinde și anularea embargoului la produsele vinicole, vegetale și animale provenite din Republica Moldova, o decizie la acest capitol urmând sa fie luată în cadrul întâlnirii dintre preşedinţii Igor Dodon (foto) și Vladimir Putin, relatează deschide.md, citată de Agerpres.

Protocolul Ședinței Comisiei moldo-ruse de cooperare economică (reuniune care a avut loc după o pauză de patru ani), semnat de vicepremierii Republicii Moldova și Federației Ruse, Octavian Calmîc și Dmitri Rogozin, include și un plan de acțiuni pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice dintre cele două state pentru anul anul viitor. Potrivit oficialului moldovean, în scopul stabilirii unor relații directe între mediul de afaceri din ambele state, în delegația Republicii Moldova au fost incluși și reprezentanți din diferite regiuni ale țării, inclusiv UTA Găgăuzia şi raioanele de est.

Potrivit deschide.md, Dmitri Rogozin a declarat că preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, este așteptat la Moscova la sfârșitul acestui an, în cadrul unei vizite oficiale. Rogozin a subliniat că vizita va constitui un motiv important pentru continuarea dialogului. Acesta a mai menționat ca o parte din subiecte au fost amânate intenționat, pentru a fi discutate cu președintele Dodon. În cadrul întâlnirii cu Vladimir Putin vor fi abordate chestiunea embargoului rusesc și cea a amnistierii migranților moldoveni, care au încălcat regimul de şedere în Federația Rusă.

Ministerul Economiei al Republicii Moldova a subliniat ca, în domeniul comerțului, partea moldovenească a pledat pentru eliminarea taxelor vamale impuse de Federația Rusă la 19 categorii de mărfuri și a măsurilor netarifare aplicate la exportul de produse agroalimentare, inclusiv pentru băuturile alcoolice. O decizie finală urmează să fie luată la întrevederea șefilor de state.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Dialogurile roiesc în jurul banilor pe tot parcursul zilei. Vă vin bani, cadouri sau favoruri, fie din segmentul profesional, fie cineva...